Over Pauline

Ik groeide op in een hardwerkend zelfstandig gezin. Mijn vader, Walter Koch, een gedreven zakenman, is oprichter van Corbie hotels.

Er is ook creativiteit aanwezig in mijn familie! Zo was mijn grootvader, Leon Dekonick, in zijn jongere jaren meubelontwerper en meubelmaker en eigenaar van een meubelfabriek. Daarnaast richtte hij mee de kunstacademie te Mol op.

Later, in de periode dat ik hem kende, werd hij kunstschilder.
Ik herinner me nog bij elk bezoek de geuren van de verf en kleuren op zijn schilderspalet en zijn kleding, heerlijk.

Ik verdwaalde steeds in één van zijn reusachtige kunstboeken. Vaak stopte hij iets in mijn handen dat ik thuis maar eens moest bekijken, zoals een foldertje over de Jügendstil in Brussel of een brochure vol met steendrukken.

Tot op de dag van vandaag ben ik op zoek naar een evenwicht tussen deze 2 werelden. Naast het uitbaten van m’n hotel verdwijn ik soms in de creatieve zone.

De site te Geel heb ik helemaal naar mijn hand gezet; kleurrijk & frivool ingericht, zodat ik er me helemaal in thuis voel. Hierdoor wordt het dagelijks reilen en zeilen van het hotel verreikt met een vleugje schoonheid van mijn hand.

Ook ons 4de Corbie hotel te Lommel heb ik voor mijn broer op een vergelijkbare manier volledig mogen inrichten.

BROCHRE CORBIE HOTEL GEEL
BROCHURE CORBIEHOTEL LOMMEL

In 1991, op m’n 12de, koos ik reeds voor een kunstrichting. Ik wilde absoluut schilderes worden. Mooie beelden en vormen creëren.

Maar door leerstoornissen was ik genoodzaakt een beroepsopleiding te volgen waardoor ik zeer beperkt was in mijn studie keuze en nooit gedaan heb wat ik echt wou. Ik kijk dus een beetje teleurstellend terug op deze schoolperiode. 

Mijn vader kon mijn hulp echter goed gebruiken in zijn zaak, en ik  greep deze kans met beide handen en vloog er in! 1999.

Het was een tijd van hard werken. Maar tegelijkertijd ook van veel leren. Vooral over het leven van ‘een zelfstandige’.

Er kwamen kinderen en de tijd vloog voorbij. Ik vergat wie ik ooit wou zijn en wou bereiken en was mezelf volledig verloren.

In  2013 werd het Corbie hotel te Geel uitgebreid. We kochten een aanpalend gebouw en implementeerden dit in het huidige hotel. Deze extra ruimte was meer een zwart gat met amper daglicht, maar ondanks dat zag ik perfect – samen met mijn vader-  hoe het eindresultaat er moest uitzien (beelddenkers zijn we).

Op een heel organische manier werd dit ‘zwart gat’ een frisse, aangename omgeving.

Het was pas toen deze plaats klaar en in gebruik was, en na de vele, dagelijks positieve reacties van de hotelgasten van over heel de wereld, dat ik ben gaan beseffen: hier moet ik terug iets mee! Dit was en is mijn passie, die passie die ik ooit verloren was in de dagelijkse rush van het leven. Deze creatie en de vele positieve reacties erop gaven me terug voldoening!

Ik wist: ik wil meer dan enkel het hotel managen, hoe uitdagend deze job ook moge zijn.

Het was ondertussen 2015. Ik begin voor het eerst te schilderen en dat lukt. Opnieuw weer die positieve reacties,…

Ik adem weer…

ParyCorbie was geboren!

Dit zelfportret staat symbool voor  een nieuwe start, of nog beter, voor de draad die ik opnieuw heb opgenomen.

Het staat symbool voor: “GELUK IS: ZIJN WIE JE BENT.”

De artiestennaam ‘ParyCorbie’ is ontstaan tijdens de idee om een modebrand te lanceren. ParyCorbie staat voor mij voor de 2 werelden waar ik tussen balanseer. Ik vond het wel goed klinken en makkelijk te onthouden… .

Pary: (Paris) van vrijheid, creativiteit, los van hoe het moet, staat voor: “open je vleugels, doe je ding en geniet van dat wat je aan ’t doen bent” …

Corbie: van sterk, zekerheid en familieliefde.

Op school was ik ooit bezig met het creëren van kleding.

Een eigen brand maken dat haaks staat op de fast fashion? Yes. Die weg wou ik gaan.

Een lijn voor elk type vrouw. Een lijn waarin elke vrouw zich terug zou vinden en goed zou voelen en zou openbloeien als een bloem voor de zon, als een rups die vlinder wordt.

Zo startte ik met een studie over de 7 vrouwentypes. Deze voorstudie heeft zich vertaald in de 7 schilderijen van de vrouwen die ik elk een bloemennaam heb gegeven.

In al deze werken van 180 cm hoog en 110 cm breed kan je elk type terug vinden. Elk werk bevat een kleurstudie over de kleurcontrasten. De werken hangen in mijn hotel te Geel.

BROCHRE CORBIE HOTEL GEEL

Dit modeproject is opstartend en zoekend. Ik doe er alles aan om snel een eerste collectie op de markt te brengen zodat hedendaagse, modebewuste vrouwen kunnen genieten van een eerlijke, heerlijke, duurzame en mooi jurkjeslijn.

In mijn ecoline tekeningen ben ik op zoek gegaan naar de juiste vormen om de ontwerpen van mijn modelijn in wording zo expressief mogelijk weer te geven. Ik heb ze verder aangepast aan de kleuren van het hotel van mijn broer te Lommel, zodat ze daar perfect blenden met het interieur en een decoratief ornament vormen.

Je vindt de tekeningen terug op de badkamerwanden en als decoratief element in de gangen en gezamenlijke ruimtes.

Deze ecoline tekeningen zijn digitaal gefotografeerd en op een acrilaatplaat gekleefd en worden in het hotel te koop aangeboden.

Het mooie is dat beide kanten perfect met elkaar matchen. De vlinder die ik zelf uit klei heb gevormd staat symbool voor de 2 werelden waarin ik leef, net zoals mijn artiesten/brandnaam “ParyCorbie”.

De schaal staat op de receptie van mijn hotel. In de ene vleugel vind je mijn naamkaartjes van ParyCorbie en in de andere vleugel de kaartjes als zaakvoerster van het Corbie hotel.

In al onze hotels kan je die typische balans terug vinden: we streven er uiteraard naar om een zeer zakelijke en professionele service aan te bieden, maar aan de andere kant willen wij onze gasten ook een warm gevoel en een extra beleving schenken dankzij de unieke inrichtingen.

Via deze website hoop ik zoveel mogelijk bezoekers deel te laten uitmaken van de wonderlijke wereld van ParyCorbie.

En een bezoek aan onze hotels geeft deze ervaring nog een extra dimensie!